Monday, May 19, 2008

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑ PLAY_OFF ΠΕΡΙΟΔΟ

Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν πολυέδωσα σημασία στο πανηγυράκι αυτό. Σαν φίλαθλος έχω την εντύπωση πως έγιναν απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους. Και παίχτης να ήμουν, δε θα είχα καμία διάθεση να αγωνιστώ για τη δεύτερη θέση ή για τις εντυπώσεις, έχοντας στη συνείδησή μου πως έχω βγει πρώτος. Έτσι δικαιολογώ τους παίχτες για την έλλειψη διάθεσης. Οι άσχημες εντυπώσεις νομίζω πως βαραίνουν τη διοίκηση που δεν προστάτεψε το κύρος της ομάδας αποχωρώντας ή βάζοντας τα «δεύτερα» ώστε να στηρίξει τις δηλώσεις τύπου «είμαστε πρωταθλητές». Έτσι δικαιολογώ και το Λυμπερόπουλο για τις τραχείς δηλώσεις.

Γενικά όσο απαισιόδοξος και να είμαι ως άνθρωπος δεν τα βλέπω τόσο χάλια τα πράγματα. Πιστεύω πως δε χρειάζεται πολλά η ομάδα για να χτυπήσει τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου (αν αυτός είναι ο στόχος). Για να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο με διάρκεια χρειάζεται όμως.

Ο Δώνης πιστεύω πως είναι γαντζωμένος στη νοοτροπία παίζω μπάλα και όπου με βγάλει. Δε θα ταμπουρωθεί στα δύσκολα, πληρώνοντας κάποιες φορές την «ξεροκεφαλιά» του αυτή. Θέλω να πιστεύω πως σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους θα παρουσιαστεί λιγότερο δογματικός και πιο ευέλικτος στην προπονητική σκακιέρα.

Έγιναν και οι πρώτες μεταγραφές! Αντώνης Ρίκκα η μία λύση για το κέντρο, ένας παίκτης που εμένα μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από τους αγώνες που είδα γι αυτό κι έλεγα πως θα ήταν κρίμα να μην ασχοληθούμε όταν είχα διαβάσει πως οδεύει προς Παο. Καλές πάσες, πολύ τρέξιμο, ελπίζω να μην κάνει πρώτη χρονιά όπως του Ενσαλίβα. Αμφιβάλλω όμως γιατί ο Ρίκκα ξέρει και μπάλα για τη θέση του.

Δεύτερη κίνηση σήμερα, Μαϊστόροβιτς. Ήταν γενική παραδοχή πως η ομάδα απαιτούσε ενίσχυση στα μετόπισθεν και δε νομίζω η αγορά του να έχει σχέση με ενδεχόμενη φυγή του Παπασταθόπουλου. Το στυλ του φέρνει σε Δέλλα, οπότε νομίζω πως το πολύτιμο back-up την επόμενη σεζόν θα είναι ο Τραϊανός.. Διάβασα πως είναι καλός με το κεφάλι και γρήγορος για το ύψος του, μένει να τον δούμε για να μάθουμε γιατί δεν έχει αγωνιστεί σε υψηλό ή μέτριο επίπεδο…

Όσο για τις φήμες, τον Μάκο καλό θα ήταν να τον ξεχάσουμε, αφού ο Πανιώνιος πουλάει ακριβά. Ο Άρης δε νομίζω να παραχωρήσει τον Γκαρσία που είναι όλο το κέντρο του, τουλάχιστον όσο η πρόταση δεν αγγίζει τα 2εκ.. Μένει ο Μπασινάς που αν έρθει θα είναι ηγετική μορφή και θα βοηθήσει στο passing game του Δώνη.

Εκτός των χαφ, χρειαζόμαστε και μπακ και δεξί χαφ και επιθετικό. Είτε μείνει ο Λύμπε είτε όχι, επιθετικό πρέπει να πάρει η ομάδα. Και αγωνιστικά χρειάζεται και για τις εντυπώσεις(=διαρκείας). Ονόματα ακούγονται, αλλά βλέπω αυτές οι κινήσεις να γίνονται με παίκτες που θα μάθουμε τελευταία στιγμή.

Ζόρικο θέμα είναι και οι αποχωρήσεις. Αν φύγει ο Λύμπε, θα χρειαστεί μια ένεση από …ιδια για την ομάδα, αφού σταμάτησε και ο Ζήκος. Καλό θα ήταν να τον πείσει ο Ντέμης να μείνει να κυνηγήσει τον τίτλο που του λείπει τόσο, να δούμε κι εμείς πως πανηγυρίζει… Για τον Αρουαμπαρένα, και μόνο το ότι δηλώνει πως φεύγει για να μην είναι βάρος δείχνει πως είναι απίστευτα ξενερωμένος, κάτι που εγώ είδα από τότε που αποκλειστήκαμε από το C.L.. Καλά θα ήταν να συζητήσει με το Δώνη και αν βρεθεί λύση να μείνει, αφού έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει πολύ. Τέλος, για τον Τόζερ τα λεφτά είναι πολλά, αν δεν υπάρχει στο σχεδιασμό ας τον αφήσουν να φύγει να δείξει ό,τι μπορεί εκεί αφού εδώ με το Ριβάλντο δε θα παίξει στη φυσική του θέση..

Ο φίλος ο Α.

Thursday, May 15, 2008

Αλλάξανε τα πλάνα μου...(Δεύτερη προσπάθεια)
Λακωνικά:Μένει ο Ριβάλντο.Οπότε πρέπει να θωρακιστεί ο ίδιος για να προσφέρει(λέμε τώρα..) αυτά που ακόμα και στα 37 του μπορεί(υποτίθεται..) να προσφέρει.Αυτό έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σχεδιασμό της ομάδας.Αρχικά το σύστημα πρέπει να αλλάξει σε 4-2-3-1.Και αυτό επιβάλλεται για να παίξει ο Ριβάλτο στη θέση 10 και να μη φθείρεται (όπως εφέτος)στα αριστερά.Έπειτα (δυστυχώς)πρέπει να φύγει ο Λύμπε γιατί μαζί δεν κάνουνε ενώ χώρια ο Νίκος είναι για μεγάλα πράματα(ταπεινή άποψη).Οπότε αφού θα μείνει ο παππούς πρέπει να την πληρώσει ο Μέγας Νικόλαος Λύμπε Λυμπερόπουλος.Ακόμη πρέπει πίσω του να υπάρχουν παίκτες τρεχαλατζίδες με πνεμόνια για να κόβουν και να τρέχουν και για το Γέρο Μπόρμπα.Αντίστοιχα,πρέπει μπροστά του και δίπλα του να υπάρχουν παίκτες που κινούνται χωρίς τη μπάλα.Οπότε...


ΤΕΡΜΑ

Εδώ ισχύουν τα ίδια με πριν..

ΑΜΥΝΑ

Πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις,χωρίς υποχωρήσεις,για τους πλάγιους μπακ γιατί προφανώς άλλη πίεση θα δέχεται η άμυνα με τρεις κεντρικούς και άλλη με δύο.Άρα το λιγότερο χρειάζονται δύο πλάγιοι.

ΚΕΝΤΡΟ

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Παντέλως ο Καφές και Ο Ντάνιελ ο Τόζσερ δεν έχουν θέση στην 11άδα καθώς είναι αργοί.Ας πούμε ότι κάνουμε σκόντο και κράτάμε τον 1 από τους δυο για αλλαγή στα εύκολα ματς.Από εκέι και πέρα χρειάζονται άλλοι 2 που μαζί με τον Ταμαντανί θα καλύψουν τις 2 θέσεις των αμυντικών χαφ για ολάκερη τη χρονιά.Σχετικά με τους πλάγιους τώρα.Αφού πρέπει να είναι γρήγοροι με κίνηση χωρίς τη μπάλα συνεπάγεται ότι αν θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα κανένας από αυτούς που έχουμε δεν κάνει για τη θέση του πλάγιου μεσοεπιθετικού.Βέβαια μπορεί και να συμβιβαστούμε με αυτούς που έχουμε (Μαντούκες,Κονέδες,Ράμους,Λαγούς,Εντίνιους) αλλά έτσι,κακά τα ψέματα,μεγάλη ομάδα δε φτιάχνουμε.Τονίζω σε αυτό το σημείο ότι είναι άλλο πράμα ο πλάγιος στο 4-3-3 και άλλο στο 4-2-3-1.Στο 4-2-3-1 ,από τη στιγμή που υπάρχει 10άρι,περιμένεις αυτός να παίρνει όλες τις μπάλες και να φτιάχνει παιχνίδι οπότε οι άλλοι πρέπει να κινούνται κατάλληλα στους χώρους για να υποδέχονται τις μπαλιές του.Αντιθέτως στο 4-3-3 δεν υπάρχει 10άρι,οπότε μπορούν να κάνουν παιχνίδι πιο πολλοί παίκτες(οι 2 πλάγιοι του κέντρου και οι 2 πλάγιοι μεσοεπιθετικοί).Οι παίκτες που διαθέτουμε ταιριάζουν περισσότερο στο 4-3-3 όπου γίνεται ένα τουρλουμπούκι με άλλους να συγκλίνουν,άλλους να κώβουν μέσα,άλλους να πλαγιοκωπούν...ώραία πράματα.Δυστυχώς εμείς θα έχουμε 10άρι,σε αντίθεση με όλες τις μεγάλες ομάδες του πλανήτη..

ΕΠΙΘΕΣΗ

Αφού,λοιπόν,πρέπει να φύγει ο Λύμπε,πρέπει να αποκτηθεί επιθετικός για καβάντζα του μπλάνκο.

ΣΟΥΜΑ

2 πλάγιοι μπακ+2 αμυντικοί χαφ+2 μεσοεπιθετικοί+1 επιθετικός=7 παίκτες τουλάχιστον...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Και να αποκτηθούν αυτοί οι 7 παίκτες,πόσοι από δαύτους θα μας βγούν?Άσε που τους μέτρησα 7 με τέρμα το Μάχο και δεύτερο τον Αραμπατζή!Με τρίτο στόπερ τον υγιή Αλεξόπουλο!Με γεωργέα χωρίς τραυματισμούς!Με αναγεννημένο Nsaliwa!...
Δε βλέπω να υπάρχει σωτηρία.Υπομονή.Άλλος ένας χρόνος έμεινε.Θα περάσει....
Γραμματέας

Tuesday, May 6, 2008

Στο μυαλό του Σερ Ζορζ Δώνη...(Πρώτη προσπάθεια)
Δεδομένα:

ΟΜΑΔΑ:AEK
Προπονητής:Γιώργος Δώνης
Σύστημα Προπονητή:4-3-3
Λογική Προπονητή:Επιθετική

Ζητούμενο:

Ανάλυση συστήματος:ΑΜΥΝΑ

Θέλω τέσσερις,κλασικά στην άμυνα.Αυτά τα 3-5-2 και 5-3-2 είναι για ταμπουρομάδες.4 πίσω λοιπόν.Από αυτούς οι δύο κεντρικοί δε με πολυνοιάζουν.Άλλωστε δε θα χουν και πολύ δουλειά αφού θα παίζω ποδόσφαιρο κατοχής.Έχουμε Δέλλα,Παπασταθόπουλο,Άλβες και Αλεξόπουλο.Ντάξει ο Παπασταθόπουλος θα πάρει τη μία θέση στην άμυνα χωρίς πολύ συζήτηση.Από εκεί και πέρα δίπλα του θα έχω τον Τραϊανό και αν τραυματιστεί θα βάλω τον Αλβες.Πόσα παιχνίδια να λείψει?Άσε που ίσως γυρίσει και ο Αλεξόπουλος..Τι να τους κάνω όλους αυτούς?Εδώ έπαιζα με το Φερστερ!Μια χαρά,δε χρειάζομαι κεντρικό αμυντικό.Άσε που ο Άλβες δε μουρμουρμίζει όταν τρώει πάγκο.Ωραία.Κλείσαμε τους 2 κεντρικούς..Πάμε στους ακράιους.Α!Όλα και όλα,στους κεντρικούς μπορώ να κάνω συμβιβασμούς αλλά στους πλάγιους μπακ δε σηκώνω κουβέντα.Εκεί στηρίζω το 50% του επιθετικού μου παιχνιδιού.Τι έχουμε εδώ?Ράμος,Πλιάτσικα,Γεωργέα,Λαγό,Μπούρμπο,Αρρουαμπαρένα.Χμμ!Ο Αρρουαμπαρένας μάλλον θα θελήσει να φύγει.Ο Λαγός είναι καλός για αριστερά αλλά δε θέλει να παίζει εκεί.Ο Γεωργέας τραυματίζεται συχνά.Θέλω οπωσδήποτε αριστερό μπακ.Για βασικό.Και για μπακάπ έχω έναν από τους υπόλοιπους.Για δεξιά μόνο ο Γεωργέας είναι αξιόπιστος αλλά δε μπορώ να βασιστώ.Μάλλον θέλω και δεξί μπακ.Εκτός και αν βάζω έναν από τους Γεωργέα,Πλιάτσικα,Μπούρμπο,Ράμος ανάλογα με το ποιος είναι σε φόρμα.Ας το αφήσω προς το παρών και αν έχω λεφτά στο τέλος θα δούμε.Στο κάτω κάτω πόσους δεξιούς μπακ θα έχουμε,5?Άρα από την άμυνα θέλω σίγουρα ένα αριστερό μπακ.

ΚΕΝΤΡΟ

Στο κέντρο θέλω τρεις.Ένα καθαρό αμυντικό χαφ που να μασάει σίδερα και ας υστερεί επιθετικά.Άλλωστε αυτή τη δουλειά θα την κάνουν οι άλλοι δύο κεντρικοί χαφ που θα παίζουν πιο πλάγια και πιο μπροστά.Καθαρό DMC έχω τον Ενσαλίβα.Έχω δηλώσει και πιο παλιά ότι μαρέσει πολύ ο Ταμαντανί.Αλλά θέλω και έναν ακόμα σίγουρα γιατί δεν υπάρχει κανείς από πίσω του που να μπορεί να παίξει τη θέση..Για τους δύο κεντρικούς έχω Καφέ,Τόζερ και Λαγό.Ο Λαγός όμως τραβιέται πολύ στο άκρο.Αν ο Παντελής και ο Ντάνιελ μου καλύπτουν μία θέση από τις δύο,τότε θέλω και έναν κεντρικό ακόμα.Είναι και λογικό αφού για τρεις θέσεις πρέπει να χω τουλάχιστον πέντε πάιχτες.Άρα στο κέντρο θέλω 2 παίχτες.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Για φουνταριστό έχω Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο.Ο Ίσμαελ τα βάζει με κλειστά μάτια και ο Νίκος αν τον βάλω μόνο στην κορυφή θα σπάει τη μπάλα στους δύο πλάγιους,θα παίρνει κεφαλιές,θα παλεύει..θα αναγεννεθεί!Φουνταριστό δε θέλω.Εδώ είχα το Μπαγιακόκο..!Αρκεί να μη μου φύγει ο Λυμπερόπουλος βέβαια.Για τους δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς έχουμε Καλλόν,Εντίνιο,Μαντούκα,Παππά,Κονέ.Κατά συνθήκη μπορούν να πάιξουν και οι Λαγός,Ράμος.Ο Καλλόν μάλλον θα φύγει όμως.Ο Μαντούκα και ο Παππάς χωρίς χώρους δε μπορούν να παίξουν καλά.Άρα θέλω και έναν μεσοεπιθετικό.Αριστερά-δεξιά δε με πολυενδιαφέρει αφού ο Μαντούκα και ο Καλλόν παίζουν και τις δύο θέσεις.Ο Εντίνιο για δεξιά είναι καλή περίπτωση.Είναι γκολτζής.Ντάξει δε μαρέσει και πάρα πολύ αλλά αν δεν τον κλείσουμε θα μας κράξουν οι οπαδοί.Οπότε μάλλον αριστεροπόδαρο χαφ θα πάρω ή δεξιοπόδαρο που να μπορεί να συγκλίνει και να σουτάρει.

ΤΕΡΜΑ

Το Μορέττο θα το διώξω,δεν κάνει.Θέλω ένα τέρμα για αναπληρωματικό του Μάχο.Εκτός και αν προωθήσω τον Αραμπατζή δεύτερο.Μάλλον όμως θα μας κράξουν οι φίλαθλοι.Ίσως πάρω και ένα τέρμα αλλά δεν καίγομαι άμεσα..


Όσο για το Ριβάλντο,αυτός μάλλον θα φύγει.Αν δε φύγει θα τον βάλω αριστερά να συγκλίνει.Ή μπορεί και να αλλάξω το σύστημα σε 4-3-1-2,όπου 1 θα ναι ο Ριβάλντο..


Έχω και αδυναμία στους Έλληνες πιτσιρικάδες.Θα προωθήσω και κανα δύο από αυτούς για να κλείσω τρύπες αναπληρωματικών.Αυτός ο Παυλής είναι καλό παιχτάκι.Και ο Ταχτσίδης επίσης.

Άρα στη σούμα θέλω σίγουρα 1 αριστερό μπακ,1 αμυντικό χαφ,1 κεντρικό χαφ και 1 πλάγιο μεσοεπιθετικό.Γραμματέας