Thursday, April 24, 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ

Τι να πει κανείς γι αυτή την ομάδα.Γι αυτό το…το μεγαλείο του κόσμου της.Για την αξεπέραστη ποιότητα σε ήθος,σε σκέψη και σε χαρακτήρα.Το μόνο που μπορείς να πεις είναι συγχαρητήρια και να υποκλιθείς..

Πρώτα από όλα,ο πρόεδρος.Ή καλύτερα Ο Πρόεδρος.Τι πρόεδρος δηλαδή;Προεδράρα!Αγνός άνθρωπος.Τίμιος.Μπεσαλής και χουβαρντάς.Συνεπής και υπόδειγμα ηθικής.Μπήκε στην ομάδα ΜΟΝΟ για να προσφέρει.Οι εξωγηπεδικές του υποχρεώσεις ΔΕΝ είχαν ποτέ σχέση με την ομάδα.Δηλαδή για να το πω απλά,ΔΕΝ πήρε την ομάδα για να συναλλάσσεται με τις κυβερνήσεις σε δημόσια έργα και άλλα διάφορα.Τέτοιο πρόεδρο θες να χεις στην ομάδα.Αφού,να φανταστείς,τον φωνάζουμε με το μικρό του.Α ε πρόεδρε,φέρε μας το ροαλντίνιο να μας τρελάνεις πάλι,γαμώ τη πουτάα μου!Όσο για τη σχέση του με τους οργανωμένους…τι να λέμε τώρα.Σχέση αγάπης και αλληλοσεβασμού.ΠΟΤΕ δεν τους χρησιμοποίησε ως στρατό για να εξυπηρετεί τα συμφέρονται του.Για παράδειγμα οι οπαδοί ΔΕΝ κρέμασαν ποτέ πανό αναφερόμενοι σε πρωθυπουργούς(πχ Κωστάκης).ΠΑΝΤΑ ασκούσαν κριτική στη διαχείρηση του προέδρου και τις περισσότερες φορές βρέθηκαν απέναντι του.Γιατί πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν είχαν άλλη σχέση με τον πρόεδρο εκτός από το ότι υποστήριζαν την ομάδα που αυτός διοικούσε.ΠΑΝΤΑ για το καλό της ομάδας.Και άλλα,πολλά,παραδείγματα που τα ξέρουμε όλοι.Άσε το άλλο.Πόσες φορές προτίμησε το δρόμο της ηθικής με αρνητικές συνέπειες για την ομάδα και τον ίδιο;ΑΠΕΙΡΕΣ.Αλλά είπαμε,ο πρόεδρος είναι ΣΠΑΘΙ ρε!Τι να θυμηθούμε;Να,προσφάτως δεν επανέλαβε δηλώσεις που είχε κάνει προ τριετίας για το ότι οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο;Άρα τι έχεις;1 έχεις συνέπεια.2 έχεις αγνότητα.και 3 έχεις ηθική.Ντάξει,τώρα,για την καθαρότητα των δραστηριοτήτων του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς.Πόσο πίσω θα ήταν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αν δεν ασχολιόταν με δαύτο ο πρόεδρος.Τς,Μιλάμε,δικέ μου,Ουγκάντα θα ήμασταν σε λέω.Ακούσαμε για παράγκες και κασσέτες σε Ιταλία,πέρα-δόθε,χαμός.Στην Ελλάδα ΠΟΤΕ!Αλλά να ξες,ακόμα και αν υπάρξει στο μέλλον παράγκα ο πρόεδρος θα την ξεμπροστιάσει.Στάνταρ πράματα!Ασε που αν αντιληφθεί ότι κάποιος συνεργάτης του,πίσω από την πλάτη του εννοείται,κάνει καμιά τέτοια μαλαγανιά,είμαι σίγουρος ότι θα τον “δώσει” ψυχρά ακόμα και αν υπονομεύσει το συμφέρον της ομάδας.


Για τον κόσμο τι να πεις;Πρώτ’ απ’ όλα 99 στους 100 ΞΕΡΟΥΝ από μπάλα.Να σου αναλύσουν συστήματα,στοιχεία παιχτών,μεταγραφές,ιστορίες από ‘δω από ‘κει,και δε συμμαζεύεται.Πανικός.Αλλά το σημαντικό είναι η ποιότητα τους σαν άνθρωποι.Εξαιρετικοί πραγματικά.Θαρρείς πως αν οι υπόλοιποι οπαδοί στην Ελλάδα είχαν το μισό τους ήθος ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος!Ούτε οι πιο αληθινοί κομμουνιστές δε συμπεριφέρονται έτσι.Έβγε!Το καλό είναι ότι αυτός ο κόσμος ,επειδής εχτός των άλλων είναι και πολύ ικανός,έχει καταλλάβει καίριες θέσεις σε αθλητικές εκπομπές των ΜΜΕ.Έτσι μεταφέρουν το ήθος τους και στους άλλους.Για παράδειγμα δες ραδιόφωνα(Ερα σπορια,σπορ εφεμια),τηλεοράσεις (α(θ)λήτικες κυριακές,αρχίδι το ματς…).Μεγάλοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές,ΧΩΡΙΣ επάρσεις,αλαζωνίες και υποκειμενικότητες.Να αναφέρω 2-3-5-10, Ασλημακόπουλος, Χριστόγλου, Καρπετόπουλος, Πέτουρος Μίχως, Κώστας Βερνίκ(οιτ-αουτ-αιτ)ς ,Παπαδημητρίου ,Παπανικολάου,Βαρούχλας και δε συμμαζεύεται.Τεράστιες προσωπικότητες.ΤΕΡΑΤΑ ηθικής.Όλοι χαμηλών τόνων,αξιοπρεπείς,αντικειμενικοί,καθόλου εριστικοί.ΚΑΛΑ παιδιά,πάνω απ ‘όλα.Αφού πήραν τις θέσεις που πήραν με την αξία τους και ΜΟΝΟ,ασκούν παραγωγική κριτική και κάνουν καλοπροαίρετα σχόλια με σκοπό να πάνε το πράμα μπροστά.Μπράβο βρε παιδιά!Ας δώσω και ένα πρόσφατο παράδειγμα.Στο αρχίδι το ματς της περασμένης -συννεφοκαμένης- κυριακής είχαμε καλεσμένους που εκπροσωπούσαν όλες τις ομάδες όπως Πανούτσος, Καρπετόπουλος, Φατσούλας ,Αναστοκόπουλος…και δεν ακούσαμε σχόλια του τύπου “άλλωστε όλοι θυμόμαστε το πέστε κάτω”.Δηλαδή μιλάμε για επίπεδο,όχι αστεία.Επίσης την προπερασμένη Κυριακή όταν μάθαμε για το ενδιαφέρον της ομάδας για κλέιτον δεν έγινε ΠΟΤΕ ο παρακάτω διάλογος:

-Δημ/φος:Άρεσε ο Κλέιτον

-Μίχως:Ε αφού άρεσε…οι υπογραφές μένουν αύριο.ο-χοχοχο

-Δημ/φος:χαχαχα

Γιατί θα ήταν πολύ αλαζωνικό το σκηνικό.Μέχρι και στην ΕΠΟ μπήκε ο υπέροχος αυτός κόσμος για να φτιάξει τα πράγματα και ΠΟΤΕ δε δώσαν δικαίωμα για σχόλια,ενώ για παράδειγμα θα μπορούσε το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ να βρίσκεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ομάδα.Και ο κόσμος αυτός είναι στολίδι ιδιαίτερα όταν περιγράφει ή σχολιάζει ματς.Με ναυαρχίδα στον τομέα αυτό τον Πέτρο Μίχω,αλλιώς γνωστό ως “αντικειμενικότητα”.Επίσης ο κόσμος αυτός ΔΕΝ ξεχνά.Πιστεύει πάντα ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και όχι όπου τους συμφαίρει.Θεωρούν πως το να αλλάζεις την άποψη σου για το ίδιο συμβάν σύμφωνα με τις περιστάσεις και τα συμφέροντα είναι απαράδεκτο.Παράδειγμα;Όταν η ομάδα(σεβόμενη τους νόμους βέβαια!)έκαμε την ένσταση,το 99% των οπαδών τις βγαίναν στα ραδιόφωνα και λέγαν ντροπή,δε το θέλω το πρωτάθλημα ,αίσχος κλπ.Αυτό λέγαν και αφού η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα ενώ κάποιοι άλλοι στη θέση τους θα λέγαν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται.Τέτοιες αδερφίστικες κωλοτούμπες δεν κάνουν.Γιατί είναι ΑΝΤΡΕΣ ρε!ΜΕ αρχίδια!Αντε γεια ρε!


ΓραμματέαςΥΓ1:Φ.Α. είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος όχι για το "πρωτάθλημα στο γήπεδο" αλλά γιατί είμαι μέρος αυτού του κόσμου που πραγματικά διαφέρει.Πραγματικά πιστεύω ότι αν στον κόσμο υπήρχαν περισσότεροι ΑΕΚτζήδες,ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος.

ΥΓ2:Φ.Α. στη φιλαδέλφεια δεν ήταν ωραία,ήταν ο παράδεισος!

ΥΓ3:Στο παραπάνω άρθρο καθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία...

ΥΓ4:Ακη,ρε φίλε,τιμή μου που σε είδα στο τελευταίο σου ματς.Tuesday, April 22, 2008

ΝΤΕΜΗ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!

Ήρθε η ώρα να αποδειχτεί από πού ξεκινήσαμε, που πάμε, ποιοι είμαστε. Να δείξουμε σε όλους το μέταλλο της ΑΕΚ, την ψυχική ιδιομορφία. Πρέπει να βγούμε από τη Superleague, ή στη χειρότερη, να παλέψει η διοίκηση ώστε να αφαιρεθούν κάποιες αρμοδιότητες από την ΕΠΟ. Η στάση της ομοσπονδίας ήταν σκέτη κοροϊδία στην περίπτωση Βάλνερ. Ναι, ίσως έχει άδικο η Καλαμαριά. Είναι όμως αλητεία να απορρίπτονται τα ασφαλιστικά μέτρα της Καλαμαριάς επειδή δεν έχει έννομο συμφέρον πλέον!

Κατάντησαν δηλαδή την ομάδα να μην έχει έννομο συμφέρον, αφού από τις 3 Φλεβάρη και μετά δεν υπήρξε μια διαιτησία της προκοπής στα ματς του Απόλλωνα. Ακόμα και στο ματς με την ΑΕΚ, δεν της δόθηκε καταφανέστατο πέναλτι. Γιατί? ΠΑΛΙ υπήρχε δάκτυλος του Ολυμπιακού. Έσωσε τον «δικό του» Λεβαδειακό και μετέτρεψε την Καλαμαριά σε ομάδα χωρίς έννομο συμφέρον! Μιλάμε για γκανκστερική κατάσταση!! Αντιγράφω από το site sport-fm.gr προς αποφυγή παραξηγήσεων: «Το CAS απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς σε βάρος της ΕΠΟ και του Ολυμπιακού ζητώντας τη μη επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης Βάλνερ. Βάσει του σκεπτικού της απόφασης, τρεις ήταν οι λόγοι που απορρίφθηκε το αίτημα των Ποντίων: Πρώτον, κρίθηκε ότι η Καλαμαριά από τη στιγμή που υποβιβάστηκε δεν έχει πλέον έννομο συμφέρον στην υπόθεση. Δεύτερον, οι παρεμβάσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού απορρίφθηκαν, αφού κατά το δικαστήριο έπρεπε να είχαν γίνει πρώτα στα αρμόδια όργανα της Ελλάδας και εν συνεχεία στα διεθνή. Και τρίτον, μοναδική αρμόδια για την επικύρωση ή μη της βαθμολογίας είναι η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή η Σούπερ Λίγκα, συνεπώς το CAS δεν θα μπορούσε να παρέμβει στα χωράφια της, αν τουλάχιστον δεν πειθόταν πως συνέτρεχε σοβαρός λόγος να το κάνει.»

Επομένως, για ποια δικαιοσύνη μιλάμε…Η Σούπερ Λίγκα θα επικυρώσει κανονικά τη βαθμολογία και….έξω από την πόρτα το ενοχλητικό ΑΕΚάκι…

Στην ουσία δε με ενδιαφέρει και πολύ το αν θα πάρουμε τους βαθμούς ή όχι, απλά θα ήθελα να αποδοθεί δικαιοσύνη στον Απόλλωνα, που για άλλη μια φορά θα έδειχνε πως είναι η ομάδα με τα μεγαλύτερα…φρύδια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα δικά μας, το ταξίδι με το Γραμματέα ήταν κουραστικό, ήταν όμως λυτρωτική η αποθέωση του μεγάλου Άκη Ζήκου. Χαλάλι το δρομολόγιο, διαπιστώσαμε πως υπάρχει ακόμη συναίσθημα στον αθλητισμό. Άκη, σ΄ ευχαριστούμε για όλα και προσωπικά λόγω ήθους θα ήθελα πολύ να σε δω σε κάποιο πόστο στη διοίκηση.

Η απόφαση για συμμετοχή στα play-offs είναι δύσκολη. Ποια οδό να ακολουθήσεις? Αγωνίζεσαι για το γαμώτο, να αποδείξεις πως μπορείς να κερδίσεις και τις τρεις ομάδες που σου έκοψαν βαθμούς ή αποχωρείς μήπως και «σώσεις οτιδήποτε κι αν σώζεται»? Προσωπικά θα προτιμούσα να μην παίξουμε καθόλου, δεν αξίζει στα παιδιά να τραβήξουν κι άλλο κουπί, δικαιούνται να απέχουν με πρώτο το Ζήκο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε το παράδειγμα στις άλλες ομάδες να αγωνιστούν για ισότητα, τουλάχιστον να ξεκινήσουμε την «επανάσταση» που ίσως βελτιώσει τα πράγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα ταίριαζε στην ιστορία της ομάδας, θα καταλάβαινα όμως κάθε απόφαση γύρω από αυτό το θέμα.

ΕΛΕΟΣ ΣΥΝ-ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

Τώρα τους έπιασε ο πόνος όλους για τους νόμους, τους κανονισμούς, το αστικό και ποινικό δίκαιο και ό,τι άλλο τους κατέβει!

Οι φίλοι γαύροι θυμήθηκαν το άρθρο 44, την αλήθεια για το οποίο έχω γράψει σε παλαιότερο κείμενο. Ένα νόμο που προϋπήρχε της σωτηρίας της ΑΕΚ για όλες τις Α.Ε. και τις διατάξεις της οποίας γνώριζαν κάποιοι οικονομολόγοι που βοήθησαν τον Ντέμη να αναλάβει.

Στην προκειμένη περίπτωση υπα΄ρχει κάτι διαφορετικό, δεν υπήρχε κανονισμός που να αναφέρει την ποινή του Απόλλωνα, κανένας κανονισμός δεν ανέφερε κάτι για μηδενισμό ή αφαίρεση βαθμών. Με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε αυτή η απόφαση από την ΕΠΟ, μόνο η ψυχή(=τσέπη) του Γκαγκάτση ξέρει…

Ποιους κανονισμούς λοιπόν σέβονται όλοι αυτοί που κάπτονται υπέρ του δικαίου όταν δίνουν φακελάκι για να εξεταστούν πριν την ετοιμοθάνατη γιαγιά, όταν παρκάρουν σε χώρο για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, όταν δουλεύουν στο δημόσιο 5 ώρες και χτυπάνε κάρτα για 8ωρο… Στο χόμπι τους θυμήθηκαν το νόμο? Εκεί που τους συμφέρει και δεν τους επηρεάζει την καθημερινότητα?

Που βαδίζει η νοημοσύνη του νεοέλληνα, όταν ούτε στο χόμπι του δεν έχει τη διάθεση να αποδεχτεί τον ανώτερο, το ηθικά δίκαιο, το κοινό αίσθημα? Εδώ που ούτε κανείς κερδίζει ούτε χάνει, θα περίμενα να έχει κάποιος τα κότσια να παραδεχτεί την ανωτερότητα του άλλου. Προσοχή, δε μιλάω για επίπεδο ΠΑΕ, όπου υπάρχει κέρδος και συμφέροντα, αλλά για επίπεδο συζητήσεων μεταξύ ανθρώπων…Ανθρωπισμός μηδέν λοιπόν για το μέσο έλληνα φίλαθλο…Ας συνεχίζει να την πατάει στην καθημερινότητά του κι όταν επικαλείται το ηθικά δίκαιο να ακούει «μα ο νόμος λέει…)! Φαίνεται πως κανένας φίλος Ολυμπιακός δεν έχει διαβάσει τους «΄Αθλιους» , για να μάθει πως πολλές φορές ο νόμος δεν έχει και…τόσο δίκιο, οπότε ας ακούσει τον Κατσιμίχα:

«Γιατί ψηφίζουν οι φτωχοί αυτούς που τους πηδάνε

κι ύστερα βγαίνουν με πανό και λένε πως πεινάνε?»

Αν το πάθουν κάποια φορά στη ζωή τους ας σκεφτούν τη νοοτροπία τους όταν έχουν το πάνω χέρι. Γιατί στα μικρά φαίνεται ο άνθρωπος…

Εμείς πάλι ας μην ψηφίσουμε αυτόν που μας πηδάει. Ντέμη, δώσε το παράδειγμα: Φύγε από τη Σούπερ Λίγκα, δώσε το στίγμα της ΑΕΚ!!!

Υ.Γ. : Τελικά Γραμματέα ήταν ωραία στη Φιλαδέλφεια, πολύ αγαπησιάρικο το κλίμα…Κρίμα να είναι τόσο μικρός ο χώρος…

Υ.Γ. 2: Ξανά: ΑΚΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Υ.Γ. 3 : Ναι, εμείς είμαστε πρωταθλητές!! Μόνο που δε χαρήκαμε φιέστα….

Ο φίλος ο Α.Monday, April 14, 2008

Υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφιβάλλει?

Δεν υπάρχει πιο εμφατικός τρόπος να φτάσεις στο τελευταίο παιχνίδι. Το 4-0 επί του (επιεικώς άθλιου αγωνιστικά φέτος) ΠΑΟΚ ήταν μια απόδειξη ότι το υλικό φέτος είναι πράγματι αξιόμαχο. Δεν μπορεί να πει κανείς πως αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει αξιόμαχο ποδόσφαιρο για 90 λεπτά. Απόλυτα λογικό αν κοιτάξει κάποιος τον μέσο όρο της ηλικίας των βασικών. Παρόλα αυτά, στα 5λεπτα της αυτή η ομάδα μπορεί να ισοπεδώσει οποιαδήποτε ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πρώτος στόχος πλέον είναι η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα. Όχι επειδή τρέφω ελπίδες για τον τίτλο. Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες η ΑΕΚ μου έχει δείξει αυτά που ήθελα φέτος και για μένα είναι η καλύτερη ομάδα στη Superleague. Για ένα μόνο λόγο: για να μην βγουν διάφοροι και δηλητηριάσουν το κλίμα, αποκαλώντας την ομάδα loser, λέγοντας ότι δεν έχει φανέλα, βρίζοντας πάλι τους παίκτες και τη διοίκηση.

Προτιμάω να μπει η ομάδα στην επόμενη σεζόν με την προίκα των τελευταίων εμφανίσεων και του καλού κλίματος. Η ΕΠΟ και ο Ολυμπιακός(ελπίζω πως) το μόνο που κατάφεραν είναι να μας συσπειρώσουν σαν κόσμο και να μας κάνουν για άλλη μια φορά περήφανους που είμαστε ΑΕΚ και δεν μεταχειριζόμαστε κάθε μέσο για να φτάσουμε στον τίτλο. Αυτός είναι ο τίτλος που κερδίσαμε ήδη φέτος και δε χρειάζομαι κανένα CAS και καμία κούπα για να με κάνει να αισθάνομαι γεμάτος…

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ……ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Ο φίλος ο Α.

Υ.Γ.: Γραμματέα, ελπίζω επιτέλους να είσαι περήφανος για φέτος...

Monday, April 7, 2008

Πρωτάθλημα θα πάρουμε(?) όλους θα τους τρελάνουμε


Ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω γιατί αξίζουν οι άλλοι δύο διεκδικητές το πρωτάθλημα αντί της ΑΕΚ. Παίρνοντας τους αγώνες έναν-έναν από την αρχή του πρωταθλήματος, θα δούμε ότι:

Α)Η πιο σταθερή σε απόδοση ομάδα από τις τρεις είναι η ΑΕΚ. Ομολογουμένως.

Β)Η διαιτησία έχει κρατήσει τον Οσφπ μέσα στο πρωτάθλημα. Στην «κοιλιά» που έκανε από τον Ιανουάριο και μετά πήρε σφυρίγματα-βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια. Αντίθετα ο Παο βρίσκεται λόγω του γνωστού…άντε να το πω τύχη γιατί διαβάζουν και παιδιά. Η ΑΕΚ σε όσα παιχνίδια σερνόταν έχασε βαθμούς…

Γ)Ποια άλλη ομάδα έχει καθαρίσει παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο? Και οι δύο έχουν σκορ-καραμέλα το 1-0…Αντίθετα η ΑΕΚ έχει την καλύτερη άμυνα και επίθεση και απλά δεν προστατεύτηκε όσο οι άλλοι σε…δύσκολες στιγμές.

Δ)Το βασικότερο:…είμαστε πρώτοι στο γήπεδο! Ο Οσφπ έχει 3 βαθμούς στα χαρτιά από την Καλαμαριά…

Από τη χθεσινή αγωνιστική κρατάμε τα εξής:

ΚΑΦΕΣ

Πολύ καλός ο Καφές μετά από πολύ καιρό, αποδεικνύει πως όταν παίζει λίγο πιο μπροστά και έχει την ευχέρεια να κινείται κάθετα, βοηθάει τρομερά στην ανάπτυξη της ομάδας. Καλό passing, έχει το γκολ και την κάθετη πάσα και δίνει μια εντύπωση πως στους 3 του κέντρου στο 4-3-3 του Δώνη θα είναι πολύ χρήσιμος του χρόνου.. Ο κορυφαίος του γηπέδου χθες.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Πολύ εκνευρισμένος, με πάρα πολλά λάθη όπως και στον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη, αποδεικνύει πως το νεαρό της ηλικίας είναι μειονέκτημα για τα στόπερ. Καλά θα κάνει κάποιος να του πει πως δεν είναι έτοιμος για εξωτερικό ακόμα(ώστε να μην επηρεάζεται από τα δημοσιεύματα) και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, γιατί μέσα στη γενική χαλάρωση το πέναλτι που έκανε θα μπορούσε να απδειχθεί καταστροφικό. Μην ξεχνάμε πως σε πολλές από τις βαθμολογικές απώλειες οι βαθμοί χάθηκαν από τον παίχτη που χάνει σε φάουλ-κόρνερ.

ΖΗΚΟΣ-ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΕΛΛΑΣ

Τους βάζω μαζί γιατί αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η προσωπικότητά τους στην προσπάθεια της φετινής ΑΕΚ. Εκτός αυτού αγωνιστικά είναι από τις κολόνες της ομάδας. Η απώλεια του Δέλλα σε πολλά παιχνίδια μας στέρησε και το 100% του Παπασταθόπουλου, ενώ ο Λύμπε έχει τόση ψυχή και εκμεταλλέυεται το χώρο τόσο καλά που είναι αδιανόητο να μη χρησιμοποιείται. Όσο για το Ζήκο, με έχει καλύψει ο συνάδελφος Γραμματέας.

ΡΑΜΟΣ

Τι να πει κανείς…Μοιάζει αδιάφορος, κάνει πολλά λάθη στις σέντρες, δεν ξέρει να μαρκάρει και να σπάσει την μπάλα στο πέναλτι και γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνει ευκαιρίες ακόμα.

ΕΝΣΑΛΙΒΑ

Η αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας από τη στιγμή που μπήκε δεξιά μιλάει μόνη της. ΔΕΝ είναι δεξί μπακ, δώστε του ευκαιρίες στο κέντρο…

ΓΕΩΡΓΕΑΣ

Με απόλυτη συναίσθηση του τι λέω: παρόλα τα λάθη του σχεδιασμού, του Φερέρ τα στραβά κι ανάποδα όλου του κόσμου, αν δεν ήταν τραυματίας ο Γεωργέας όλη τη χρονιά, η ΑΕΚ θα είχε ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια…Γρήγορος, παθιασμένος, ξέρει τα όρια του και δεν κάνει περιττά πράγματα. Θα μπορούσε να σκοράρει χθες αλλά προτίμησε να σπάσει στον Μπλάνκο, ίσως λόγω του ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο αριστερό του.

Οι υπόλοιποι κυμάνθηκαν στα γνωστά τους επίπεδα και μετά το ’60 έμοιαζαν όλοι να περιμένουν νέα από τη Λάρισα. Έκατσε η ομάδα, αλλά θα ομολογήσω ότι ο μόνος ΑΕΚτζης που έβλεπε μόνο την ΑΕΚ ήταν ο Γραμματέας( ούτε βλέμμα στα άλα παιχνίδια!!!), οπότε θα τους δικαιολογήσω.

Υ.Γ. 1: Ο Θεός να δώσει να είναι καλά ο Μάχο, είδαμε και πάθαμε…(καφροειδές σχόλιο)

Υ.Γ.2: Είναι δυνατόν να χαίρονται οι γαύροι για το φετινό πρωτάθλημα? Έλεος!

Υ.Γ.3: Προς τους φίλους της ΑΕΚ: δεν αισθάνεστε ήδη πρωταθλητές?Ο φίλος ο Α.